Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat zijn de verschillen tussen een normale pc en een game pc?

Posted on

Computers zijn er tegenwoordig echt in alle soorten en maten. Zo kun je onder meer kiezen voor een laptop, desktop of alles-in-één-computer. Ga je je oriënteren op een nieuwe computer? Dan is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een exemplaar dat helemaal bij jouw wensen en behoeftes aansluit. Ben je bijvoorbeeld een echte gamer? Dan kun je het beste een speciale game pc kopen in plaats van een standaard pc. Beide zijn echt prima, maar uiteraard verschillen ze wel van elkaar. Het verschil zit hem vooral in de inhoud. Om lekker soepel en snel te kunnen blijven spelen, heb je dan ook echt iets extra’s nodig.

Belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen een gewone pc en een game pc zit hem in de videokaart. Een normale computer beschikt over een prima alledaagse videokaart waarmee je uitstekend kunt browsen, mailen, streamen en tekstverwerken. Bij het spelen van je favoriete games heb je echter wel wat meer vermogen nodig. Dat is dan ook precies de reden dat een game pc beschikt over een extra en enorm krachtige videokaart. Daarnaast is ook de processor erg belangrijk. Als je in je game net bezig bent met een belangrijke missie, wil je natuurlijk niet dat je beeld plotseling bevriest. Om die redenen kun je het beste kiezen voor een supersnelle game pc met een extra sterke processor. Op die manier blijf je optimaal genieten van je game en is het echt alsof je er middenin zit.

Niet oververhit

Nog een onmisbaar onderdeel is het werkgeheugen. Bij een standaard computer is dit vaak een stuk lager dan bij een speciale game pc, waardoor het spelen van games op een gewone computer niet bepaald een goed idee is. Ga je zelf een nieuwe pc kopen en weet je nu al dat je er veel games op gaat spelen? Kies dan voor minimaal 16 GB geheugen of beter nog: 32 GB of 64 GB. Op die manier weet je zeker dat jouw nieuwe game pc ook in de toekomst de mooiste games aankan. Wil je ervoor zorgen dat je nieuwe computer niet oververhit raakt van alle spanning en sensatie? Zorg dan voor een goede koeling, bijvoorbeeld luchtkoeling of waterkoeling. Andere aandachtspunten bij de aanschaf van je nieuwe computer zijn onder meer de opslag, de behuizing en het moederbord.

Jouw budget

Naast alle technische specificaties is natuurlijk ook de prijs belangrijk. Niet iedereen heeft duizenden euro’s klaarliggen voor een nieuwe pc. Daarom is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit diverse prijsklassen. Ook kun je een game pc op maat bouwen of laten bouwen.

0