Je weet hoe het gaat. Je bent aan het multitasken, je haast je voor een afspraak, of het is gewoon een paar weken geleden dat je je woonkamer hebt opgeruimd. Of het was gisteren zes uur in de nacht thuisgekomen, en nu sta je met een kater te zoeken.
Waar zijn in hemelsnaam je sleutels gebleven?! Of vervang sleutels door: portemonnee, afstandsbediening, of elk ander ding dat je nú nodig hebt, maar dat door je eigen klunzigheid 100% onvindbaar is geworden. Vandaar dit artikel, waar je écht iets aan hebt: tips om te zorgen dat je nooit meer je sleutels kwijt raakt! Had je dit artikel gisteren maar gelezen, he?
Haak er een Bluetooth-apparaatje aan
Een kleine Bluetooth tag aan je sleutel zorgt dat je hem altijd op kan sporen met je mobieltje. Als je je mobieltje óók niet kwijt bent natuurlijk – maar dan weten wij het ook niet meer. Werkt ook met je afstandsbediening, je kat of je vrienden. Tip – de hele goedkope tags werken soms niet goed, óf ze komen met een Chinese handleiding die een paar keer door Google Translate is gehaald.
Laat extra sleutels maken
Waarom laat je je sleutels gewoon niet een paar keer kopiëren bij een slotenmaker Amsterdam? Kost een paar euro, en als je ze op een plek legt waar ze veilig liggen, heb je altijd backups! Dit trucje werkt alleen als je sleutels niet beveiligd zijn – de beveiligde sleutels die bijvoorbeeld een huurwoning corporatie uitdeelt, zijn zelfs door de beste slotenmaker Amsterdam niet te kopiëren.
Bind er ongeveer een kilo ijzer aan vast
Dit is de reden dat mensen zulke belachelijk grote sleutelhangers hebben. Als er aan je huissleutels een familie plastic smileys, een waterpijp of een vol flesje bier vastzit, wordt het wel heel lastig om ze kwijt te raken. Minder praktisch als je ze in je broekzak bewaart – maar het is kiezen of delen. Als je goed was in je sleutels terugvinden las je dit artikel niet, toch?
Buitengesloten? Zoek hulp of voer een mentale check uit
Er is maar één ding erger dan onvindbare sleutels in je appartement. Namelijk, prima vindbare sleutels in je appartement – waar jij buiten staat. Het kan dan helpen om hulp te zoeken. We bedoelen geen psychologische hulp (hoewel dat in jouw geval ook een goed idee kan zijn!). We bedoelen de hulp van een vriendelijke buurman (of beter nog: een vriendelijke buurvrouw), die een kopie van je sleutels heeft. Of voer een geheugencheck uit telkens voordat je je woning verlaat. Heb je a) je sleutels, b) je portemonnee, c) je mobieltje en d) je volle verstand bij je? Zo niet, dan trek je die deur nog even niet dicht!